The general admission requirement is for applicants to have a Secondary (High) School Leaving Certificate (12 years of education) or equivalent qualifications.
The criteria for regular admission to the College are as follows:
1. A recognized Secondary (High) School Leaving Certificate (12 years of education).
2. Students must therefore provide evidence of proficiency in the English language. The following are considered acceptable:
a. A score of at least 550 (Paper-Based Score) or 173 (Computer-Based Score) on the TOEFL test.
b. A grade of “C” or higher in the GCE / IGCSE “O” level English Language examination.
c. An average grade of 5.5 in the IELTS examination.
For applicants for whom English is their mother tongue or for applicants who received their Secondary Education in countries where English is the native language, the English language requirement is not relevant.
English Language Placement Test
If an applicant fails to provide acceptable proof of his/her English proficiency he/she will be required to take the College English Language Placement Test before registration. Students who fail the English Language standards of the College will be required to take English language courses or the foundation course of their program of study.
Εισδοχή νέων φοιτητών
Η εισδοχή νέων φοιτητών θα γίνεται κατά τις εξής χρονικές περιόδους :
(α) Για το ακαδημαϊκό έτος των τριών τετράμηνων, θα μπορεί να γίνει εισδοχή νέων φοιτητών τρείς φορές το χρόνο, δηλαδή τον Οκτώβριο και τον Φεβρουάριο και τον Ιούνιο.
(β) Για το ακαδημαϊκό έτος των ενοτήτων, που αφορά μόνο τα μεταπτυχιακά προγράμματα, θα μπορεί να γίνει εισδοχή νέων φοιτητών στην αρχή κάθε ενότητας
(γ) Επιπρόσθετα θα μπορεί να γίνει εισδοχή νέων φοιτητών στην αρχή της θερινής περιόδου εντατικής εργασίας, δηλαδή περί τα μέσα Ιουνίου, μόνο αν οι φοιτητές αυτοί πρόκειται να παρακολουθήσουν εντατικά προπαρασκευαστικά μαθήματα Αγγλικής γλώσσας υπό μορφή σύντομης σειράς μαθημάτων διαρκείας περίπου δέκα εβδομάδων.
Οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία τέτοιας σύντομης σειράς μαθημάτων είναι οι ακόλουθες:
(ι) Η σχολή να περιλαμβάνει στην εγγραφή ενός κλάδου ή σε μεταγενέστερη τροποποίηση του και εντατικά προπαρασκευαστικά μαθήματα Αγγλικής γλώσσας ως επιλεγόμενα μαθήματα, με σαφή ωρολόγια και αναλυτικά προγράμματα
(ιι) Η «σύντομη σειρά εντατικών προπαρασκευαστικών μαθημάτων Αγγλικής γλώσσας» θα διδάσκεται μέσα στη σχολή και να περιλαμβάνει καθημερινά πέντε διδακτικές περιόδους των 50 λεπτών περίπου
(ιιι) Στο τέλος της «σύντομης σειράς εντατικών προπαρασκευαστικών μαθημάτων Αγγλικής γλώσσας» δε θα δίνεται καμιά πιστοποίηση (credit) ούτε κανένας τίτλος σπουδών
(ιν) Σε περίπτωση που η εισδοχή νέων φοιτητών αφορά αλλοδαπούς φοιτητές, μαζί με την αίτηση στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για επικύρωση σχετικού καταλόγου, να υποβάλλεται και ωρολόγιο πρόγραμμα εργασίας (time-table) με μαθήματα Αγγλικής και αντίστοιχους καθηγητές ώστε να μπορεί το Υπουργείο να επιθεωρήσει εύκολα τη λειτουργία της σχολής κατά τη θερινή περίοδο
Ακριβείς ημερομηνίες έναρξης μαθημάτων
Η ακριβής ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων για κάθε, τετράμηνο, ενότητα, ή θερινή περίοδο εντατικής εργασίας θα αναφέρεται στον Οδηγό Σπουδών.
Κάθε τετράμηνο θα περιλαμβάνει 12-13 εβδομάδες συν 2 εβδομάδες εξεταστική περίοδο.
ε) Μετεγγραφή φοιτητών .
– Από ένα κλάδο της Σχολής σε άλλο.
Μπορεί να γίνει το αργότερο κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα έναρξης των μαθημάτων του κλάδου με τη συμπλήρωση του σχετικού εντύπου που υποβάλλεται στο γραφείο εγγραφών.
ι) Κάθε φοιτητής που θέλει να μετεγγραφεί από ένα κλάδο της σχολής σε άλλο ς καταθέτει στην σχολή επίσημη αναλυτική κατάσταση για όλες τις πιστωτικές μονάδες που εξασφάλισε στον προηγούμενο κλάδο ή την βαθμολογία που εξασφάλισε ύστερα από εξετάσεις καθώς επίσης και απολυτήριο εξατάξιας σχολής μέσης εκπαίδευσης ή άλλο ισοδύναμο προσόν.
ιι) Η Ακαδημαϊκή επιτροπή αφού μελετήσει τα πιο πάνω έγγραφα αποφασίζει για την μετεγγραφή του φοιτητή από τον ένα κλάδο της σχολής σε άλλο και πληροφορεί τον φοιτητή πριν από την μετεγγραφή του, για τις πιστωτικές μονάδες που δικαιούται να μεταφέρει ή το επίπεδο σπουδών που θα γίνει δεκτός στο συγκεκριμένο κλάδο.
ιιι) Για Όλα τα πιο πάνω θα ακολουθούνται οι εκάστοτε εγκύκλιοι που αφορούν τις μετεγγραφές αλλοδαπών φοιτητών, που εκδίδονται τόσο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού όσο και από το Λειτουργό Μετανάστευσης.
– Από άλλα ιδρύματα στη Σχολή.
Μετεγγραφή φοιτητών στη Σχολή από άλλες σχολές Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κύπρου ή του εξωτερικού πραγματοποιούνται πριν ή κατά τον πρώτο μήνα έναρξης των μαθημάτων του κλάδου.
ι) Κάθε μετεγγραφόμενος φοιτητής καταθέτει στην σχολή επίσημη αναλυτική κατάσταση για όλες τις πιστωτικές μονάδες που εξασφάλισε στην σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που φοιτούσε προηγουμένως ή την βαθμολογία που εξασφάλισε ύστερα από εξετάσεις σε άλλη σχολή καθώς επίσης και απολυτήριο εξατάξιας σχολής μέσης εκπαίδευσης ή άλλο ισοδύναμο προσόν.
ιι) Η Ακαδημαϊκή επιτροπή αφού μελετήσει τα πιο πάνω έγγραφα αποφασίζει για την μετεγγραφή του φοιτητή στην σχολή και πληροφορεί τον φοιτητή πριν από την μετεγγραφή του, για τις πιστωτικές μονάδες που δικαιούται να μεταφέρει ή το επίπεδο σπουδών που θα γίνει δεκτός στον συγκεκριμένο κλάδο. Η σχολή υποβάλει τα στοιχεία του φοιτητή στο Υπουργείο Παιδείας και πολιτισμού για έγκριση όταν πρόκειται για αλλοδαπό φοιτητή .
ιιι) Για Όλα τα πιο πάνω Θα ακολουθούνται οι εκάστοτε εγκύκλιοι που αφορούν τις μετεγγραφές αλλοδαπών φοιτητών, που εκδίδονται τόσο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού όσο και από το Λειτουργό Μετανάστευσης.